8/15/2015

Болница "Света Марина", Плевен


Болницата “Св. Марина” е създадена през 2002 г. Тя е първата в Северна България частна специализирана болница за активно лечение по акушерство и гинекология (СБАЛАГ).

През 2009 г. отваря врати модерна, специализирана клиника по акушерство към СБАЛАГ „Св. Марина“
ЛИНК КЪМ НОВИЯ НИ БЛОГ
През 2012  е открит HIFU-Център „Света Марина”. Той е първият и единствен специализиран клиничен център в Източна Европа за модерно напълно неинвазивно лечение на твърди тумори чрез Високоинтензивен фокусиран ултразвук.
2015 – Болницата „Света Марина“ се превръща във
Високотехнологична многопрофилна болница (МБАЛ) „Света Марина“ с управител  проф. д-р Григор Горчев, д.м.н., член кореспондент на БАН, специалист по гинекология, онкология и хирургия. Специалист с три медицински специалности по акушерство и гинекология, онкология и хирургия. 

Какво предлага Високотехнологична болница  „Света  Марина“

ПРОФИЛАКТИКА
Профилактични пакети индивидуални, семейни, корпоративни, карти за отстъпки; мероприятия и  скрининг програми

образна диагностика

·    CT - 128-срезов компютърен томограф, последна разработка на Siemens, първият по рода си в България. Апаратът е оборудван с иновативната техника за реконструкция SAFIRE, позволяваща с до 60% намаляване на дозата на облъчване на пациента без да се прави компромис с качеството на образа. Технологията IVR позволява да се визуализират и най-малките  диагностични детайли, а специалният софтуер за изследвания в онкологията подпомага лекарите при откриване на тумори и при проследяване на развитието на болестта.

·    Дигитална рентгенова система - едно от последните високотехнологични решения на Siemens, предназначена както за графични, така и за скопични изследвания, снабдена с модерни софтуерни решения, позволяващи максимално понижаване на йонизиращото лъчение за пациента при отлично качество на изследването.

·    Ехографски изследвания, които се извършват с последните модели апарати на  Esaotе световен  новатор и лидер в образната диагностика, произвеждаща апаратите си изцяло  в Европа. Esaotе са тези, които извършват революция в ултразвуковата диагностика  с разработването  и внедряването на  технологиите  Fusion Imaging сливане на образи от различни видове апарати, виртуалната  навигация,  GPS - виртуалната биопсия и ултрависоките УЗ честоти.  Апаратите, с които работят специалистите на МБАЛ „Св. Марина”-Плевен MyLab Seven и MyLab Six  са изведени на пазара  в периода  2014 -2015 година и са разработени  в сътрудничество с водещи клиницисти от реномирани европейски университети. Двата апарата от серията MyLab Seven се внасят за първи път в България.

·    Лабораторни изследвания - Лабораторната диагностика предоставя  70% от информацията за състоянието на човешкото здраве. В болницата се предлагат всички видове лабораторни изследвания. Предмет на особена гордост е оборудването на клиничната лаборатория с едни от най-модерните съвременни анализатори, производство на водещи фирми от САЩ. По-важните от възможностите им са:

G Хематологичният анализатор е с капацитет 60 кръвни картини с петтипно диференциално броене за час. Уникален е с това, че сам пробива капачките на вакуумтейнерите , с което се намалява вероятността от заразяване с биологичен материал.

G Биохимичният анализатор е с капацитет  до 800 проби на час, възможност за определяне до 120 различни биохимични теста - всички рутинни, както и високоспециализирани и редки тестове като мед, амоняк,  лекарствено мониториране и наркотични вещества.

G Имунологичният анализатор е с капацитет до 100 проби на час и възможност до 80 различни имунологични теста.

G Анализаторът за определяне на коагулационен статус е с капацитет 80 проби на час и измерване на всички  рутинни тестове за  коагулация , включително и всички фактори на кръвосъсирването.

ЛЕЧЕНИЕ

Когато консервативното лечение е недостатъчно и се налага да се предложи оперативно, пациентите на МБАЛ „Св. Марина” - Плевенмогат да се възползват от възможностите на 6-те операционни зали, катo 4 от тях са интегрирани. Уникалното високотехнологично решение на операционните зали се предлага също за първи път в България.

В реализацията на  своята основна мисия, а именно предлагане на оптимални решения за лечение на пациентите си, МБАЛ „Света Марина“- Плевен се доверява на първата по рода си в България IT инфраструктура и платформа, която дава възможност  на болницата да приложи уникален работен процес, който се основава на най-добрите практики от водещите болници в света.

Y Корпоративният клас инфраструктура на Cisco  осигурява скорост на потока от данни, сигурност на информацията и надеждност на болничната IT система 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Компютрите (HP) се администрират  като една система.

Y Пациентският индивидуален  работен терминал, разположен непосредствено до болничното легло осигурява:

G Пълен достъп и картина до статуса и лечението на болния, консултация при нужда със специалист от разстояние (в страната или чужбина)

G екологична отговорност към пестенето на хартия  при визитация от  страна на лекари и медицински персонал

G развлечение на пациента

Сърцето“ на МБАЛ  Света Марина”  е Болничната Информационна система (HIS), която позволява създаването на електронно медицинско досие (EMR) за всеки пациент. 
   
                           Информационната система на отделението по Образна диагностика (RIS) дава възможност всички изследвания от образна диагностика да бъдат  управлявани по-ефективно.

                           Системата за архивиране и комуникация (PACS- A Picture Archiving and Communication System) позволява всеки снимков или видео материал, направен чрез апаратурата на болницата да бъде дигитално съхранен в електронното медицинско досие (EMR) на пациента и да може да се възпроизвежда на всеки оторизиран от болницата компютър, мобилен телефон или таблет.


                          Логистичната баркод система от ID  пациентски гривни" позволява проследяването на всяко движение на лекарства и фармацевтични продукти по пътя им от приемането  в болничният склад  или аптека до момента, в който са назначени на конкретният пациент.

                             Интегрираният единен операционен софтуер (Integrated Operating Theatre)  дава възможност всички данни за пациента, видео и диагностични изображения да бъдат гледани в самата операционна зала, да се извършват подготвителни виртуални операции преди реалните такива.


В болницата са обособени 5 специализирани центъра за лечение със съчетание на най-съвременни в световен мащаб, максимално щадящи пациента технологии и терапии за даденото заболяване:

·    Център „Миома“ - единствен в България за лечение на миомна болест с прилагане на пълен комплекс от терапевтични подходи  на съвременната гинекология: неинвазивен - чрез Високоинтензивен фокусиран ултразвук HIFU; морселация, хистероскопия; минимално-инвазивен (пълен обем ендоскопски техники,  познати като „безкръвни операции“); отворена хирургия
    
·    Център „Цервикс и Ендометриум - заболявания на маточната шийка и маточното тяло

·    Център по Колопроктология - заболявания на дебелото и правото черво, хемороидална болест, перианални фистули, кисти и др.

·    Простатен Център

·    Център по Мамология - заболявания на млечната жлеза

Клиники и отделения: Гинекология, Онкологична гинекология, Акушерство, Неонатология, Обща хирургия, Гръдна хирургия, Урология, Образна диагностика, Интензивно лечение, Анестезиология и Реанимация, Гастроентерология, HIFUцентър, Патоанатомична лаборатория, Клинична лаборатория, Кардиология.

ВЪСТАНОВЯВАНЕ

Разполагаме с 3 вида болнични стаи:

·    Стандартна - 2 легла за двама пациента, телевизор, самостоятелна баня и тоалетна

·    Премиум -2 легла за един пациент и възможност за престой дневен/нощен на придружител; самостоятелна баня и тоалетна

·    Студио - самостоятелна стая, кът за гости, възможност за нощуване на придружител,  индивидуален  работен сензорен екран/терминал, хладилник, телевизор, самостоятелна баня и тоалетна

Y На цялата територия на болницата има свободен достъп до високоскоростна Интернет връзка.

Y Всяка стая разполага с цветен телевизор, като пациентите имат неограничен и свободен достъп до над 40 телевизионни канала.

Y Всеки пациент разполага със собствено устройство за връзка при нужда със сестринския и лекарския екип във всеки момент от престоя си.

Y Всички болнични легла са с 2 или 4 електромотора и с възможност за дистанционно регулиране на позицията, така че да се подсигури максимален комфорт на пациентите.

Y При настаняването в болницата всеки пациент получава индивидуална кърпа, чехли и чаша. Пациентите, настанени в стаи премиум и студио получават и индивидуални халати.

Y Болницата разполага с централна климатизационна система, като температурата  във всяка стая може да бъде допълнително регулирана чрез дистанционно управление, според нуждите на пациентите в нея.

Y Пациентите се хранят от реномирана кетъринг компания, според диетата си и с възможност за избор от ежедневно актуализирано меню. Възможност за специализирано меню(вегетарианско, средноазиатско), одобрено от специалист-диетолог.

Y На всеки болничен етаж са разположени кътове за социални контакти на пациентите - срещи с техни  приятели и роднини.

Y В лобито на болницата е разположено стилното
Fresh line Cafe, предлагащо пресни биорподукти.

Y Библиотека и видеотека в услуга на пациентите.

Y Доставка на вестници и списания по заявка 
   
Y Трансфер от и за летище (автогара/жп гара по заявка)

Y Съдействие при настаняване на придружители на хотел и организация на престоя им.

Преди да напусне болницата всеки пациент получава разработена специално за него  програма за наблюдение и контролни прегледи.


за контакти e-mail: 

hursamed@gmail.com











No comments:

Post a Comment