1/06/2016

Рак на черния дроб и терапевтичната сила на ултразвука


Хепатоцелуларният карцином (НСС) е често срещано новообразувание, което е много тежко. Благодарение на развитието на епидемиологията, хирургията, молекулярната биология и образната диагностика през последните години, към този вид рак учените проявяват особен интерес, търсейки нови начини за неговото лечение. 





ЛИНК КЪМ НОВИЯ НИ БЛОГ
Ракът на черния дроб може да бъде  първичен или вторичен. Първичните новообразувания на черния дроб са злокачествен тумор, който възниква в резултат на дегенерация на нормалните чернодробни клетки (хепатоцити) или епителните клетки на жлъчните пътища.

Обикновено ракът на черния дроб е вторичен. В този случай клетките се израждат злокачествено в някоя друга част на тялото и след това се пренасят от кръвния поток в черния дроб. Затова вторичният рак се нарича метастатичен. “Виновниците” за метастатичния рак на черния дроб обикновено са ракът на дебелото черво, на белите дробове и на гърдата.

Вероятните фактори, свързани с развитие на хепатоцелуларен корцином са: различни микотоксини, противозачатъчни таблетки, андрогени, vinyl chloride, thorotrast, паразити, порфирия, алкохол, тютюнопушене, органохлорни инсектициди, обструкция на vena cava inferior, хемохроматоза липса на alpha1-antitrypsin.

Симптоми при рак на черния дроб: хепатит, болка в дясното подребрие, загуба на тегло, липса на апетит, висока температура, гадене и повръщане, слабост и изтощение, подуване на черния дроб и корема.

По принцип лечението на рака на черния дроб е трудно.

F Ако туморът е сравнително малък и се намира в единия лоб на черния дроб се препоръчва хирургично лечение и химиотерапия
F Лъчетерапия
F Биологична терапия – използват се механизмите на имунната система, за да предизвика реакция спрямо туморните клетки. Тя може да се съчетае както с химиотерапия така и с лъчетерапия.
F Трансплантация на черен дроб е възможен изход в някои случаи за спасение на пациента.
F Лечение с Високоинтензивен фокусиран ултразвук

Терапията с Високоинтензивен Фокусиран Ултразвук (HIFU).  Тази терапия е:

       100% неинвазивна
        без рани и белези
        без упойка
        без загуба на кръв и опасност от инфекции
        напълно безопасна
        без необходимост от хоспитализация

Високоинтензивният  Фокусиран  Ултразвук,  чието разработване започва в 1940 г. и постепенно се усъвършенства през следващите години, днес е популярна като  една от най- щадящите терапии за рак на черния дрοб. Освен рак на черния дроб, терапия ΗIFU  се прилага и за следните органи: гърда, панкреас, бъбреци, матка, меки тъкани, мозък, бял дроб, кости, простатна и щитовидна жлеза. Също така при Паркинсон, Алцхаймер и високо кръвно. 

HIFU вече се прилага с успех  в повече от 24 страни в целия свят, като само в Китай има повече от 80 клиники. България, Италия, Германия, Англия, Румъния, Франция, Испания, Холандия, Китай, Южна Корея, Япония, Малайзия, Тайланд, Хонг Конг, Сингапур, Индия, Саудитска Арабия, Казахстан, Русия, САЩ, Канада, Мексико, Аржентина, Куба и др.

HURSAMED, Ltd е фирма с тясно направление Здравен туризъм. Отделът Jessi Health Сonsulting  ще Ви консултира и насочи към най-подходящия специалист за Вашия здравен проблем и ще се погрижи за всичко, свързано с Вашата терапия:

q Ще подготви Вашите документи
q  Ще ви уреди консултация със специалист
(on line и от близо)
q  Ще организира пътуването ви
q  Ще ви резервира хотел
q  Ще ви предостави придружител
q  Ще се погрижи за Вашия транспорт от  
           летището до клиниката и обратно

Контакти за българи, живеещи в Гърция или която и да е друга страна: BG +359 897745134   GR +030 6985017387

E-mail: hifumedgr@gmail.com , hursamed@gmail.com

Прочетете още:




No comments:

Post a Comment